dimarts, 20 d’agost de 2013

ETIMOLOGIES MOLT HUMANES: MÍSSIÓ (2a part)


Relacionat amb l’article anterior, voldria reproduir una història que conta Bill O’Hanlon en el llibre Pequeños cambios. Diez maneras senzillas de transformar tu vida. (Ed. Paidos).

O’Hanlon va tenir com a professor al psiquiatra Milton Erickson, qui li va explicar aquest fet:

Un col·lega d’Erickson tenia una tieta que patia una forta depressió. La dona, tot i haver heretat una considerable fortuna, vivia sola en la mansió familiar. Amb més de 60 anys i malalta en una cadira de rodes, s’havia reclòs a casa. El nebot veient que els pensaments de solitud de la dona la podien portar al suïcidi, demanà a Erickson que la visités.

Quan la dona li mostrà la casa a Erickson, aquest va comprendre que l’única activitat que l’absorbia era l’hivernacle, on cultivava i reproduïa esqueixos de violetes africanes. La tieta també li va explicar que abans havia tingut una alta participació en les activitats parroquials, però que la seva invalidesa l’havia allunyada de tot.
En la conversa que mantingueren, Erickson li va dir que tot el problema sorgia quan no estava actuant com la persona pietosa que ella deia ser. Li va recomanar que esbrinés els esdeveniments alegres i tristos dels seus veïns i que els hi fes arribar, com a regal, una de les seves violetes, juntament amb una felicitació o condolença pels fets ocorreguts.

Quan la dona va morir, deu anys després, milers de persones van lamentar la seva mort. S’havia fet famosa pels obsequis de les seves flors característiques i pel consol que va aportar a les persones de la seva comunitat.

La lectura d’aquesta història real em fa pensar que escoltant la nostra vocació ens serà molt fàcil determinar la nostra missió i contribuir, així, a cobrir les pròpies necessitats i les dels altres, ja siguin físiques, mentals, espirituals o emocionals.
 
Segur que el cas anterior ens suggereix altres reflexions al voltant de la missió. Pensem: què és allò que ens fa especials? com podem utilitzar-ho per millorar l’existència dels altres i ser més feliços nosaltres mateixos?

2 comentaris:

 1. I molt ben escrit, a més.
  La tornada de vacances ens ofereix violetes i una llarga estona de reflexió, a més.

  ResponElimina
 2. Hola, Jordi!

  Espero que les vacances hagin estat profitoses. Pel que he vist al Facebook has portat molta activitat. Me'n vaig a veure el teu bloc.

  Fins aviat

  ResponElimina