divendres, 10 de juny de 2011

EL SENTIT D'UNA VIDAMarlo Morgan és autora dels llibres Les veus del desert i Missatge des de l'eternitat. Aquestes dues obres són una denúncia del cruel tracte que van rebre els aborígens australians i alhora una admiració profunda per una cultura respectuosa amb la natura i la humanitat.

Els "Autèntics" són els supervivents d'un món arraconat en els paratges més inhòspits d'Austràlia. Tot i la persecució, els maltractes o l'espoliació a la qual van ser sotmesos sistemàticament, ells ens han deixat l'essència de la seva cultura en aquests deu preceptes que constitueixen el seu "Missatge des de l'eternitat". A la manera d'un decàleg, aquests consells dels Autèntics no prohibeixen res, ben al contrari, són positius, redactats amb l'objectiu que quan deixem aquest món, ho fem amb un nivell de consciència espiritual més elevat del que teníem en arribar. Són aquests:


1. Expressa la teva creativitat individual. Permet que les teves accions reflecteixin qui ets, tant quan pintes o escrius, com quan escoltes un amic, et pentines o plantes un jardí.

2. Sigues conscient de la teva responsabilitat. Ets responsable de vetllar per totes les formes de vida, de les promeses que fas, del teu cos, dels teus fills, de les teves creences, de tot allò que comparteixes amb la resta del món.

3. Abans de néixer et vas comprometre a ajudar els altres. Quan ajudes o comparteixes coneixements, aportes energies a la vida de les altres persones.

4. Persegueix la maduresa emocional. Quan madurem emocionalment podem tancar els cercles sense sentiments negatius. La clau està en ser sincers.

5. Has de distreure, entretenir. Entretenir els altres i nosaltres mateixos forma part de la nostra missió terrenal. Es tracta d'exercir una forta influència positiva en les persones del nostre entorn i en nosaltres per a assolir l'autodisciplina i la maduresa emocional.

6. Aprèn a administrar la teva energia. Allò en què centrem les energies, allò creixerà; per tant, cal cultivar l'optimisme, perdonar i oblidar i centrar-nos en la part positiva de tot.

7. Recrea't en la música. L'energia alliberada per la música pot servir per guarir el cos i el món.

8. Lluita per assolir la saviesa. Procedir amb saviesa suposa tenir en consideració el benestar de tothom.

9. Aprèn a autodisciplinar-te. Si som disciplinats podrem mantenir a ratlla les emocions i ens aproparem a la saviesa.

10. Observa sense jutjar. Si observes i no jutges, no canalitzes cap energia (ni paraules, ni accions, ni pensaments), no caldrà que perdonis res ni ningú, entendràs només que hi ha persones que no formen part del teu camí.

El decàleg dels Autèntics se centra en un esforç continuat per millorar el potencial de cadascú amb aquest senzills preceptes cap a la plenitud. Creativitat, responsabilitat, compromís, maduresa, ajuda, saviesa, optimisme, autodisciplina són conceptes que menen a l'excel·lència, sigui a Austràlia o a la petita ciutat on habitem i omplen de sentit vides i vides dedicades a millorar el nostre món.

3 comentaris:

 1. Vaig llegir fa temps "Les veus del desert". Penso que em va canviar una mica, a millor. Va ser com un far, em va donar llum. Veure escrits aquests deu consells és com confirmar que ho estic fent bé, que cal seguir avançant pel camí de l'autenticitat.
  Gràcies per fer-nos-els arribar.

  ResponElimina
 2. I a tu, Maijo, per ser tan "autèntica".

  Petonets,
  Imma

  ResponElimina
 3. Realmente verdadero y dificil de llevar a la práctica de una forma continuada.
  Pero interiorizarlo será el primer peldaño que nos lleve hacia el fin que se pretende.
  Muchas gracias Imma por compartirlo.

  Luis

  ResponElimina