dimarts, 7 de desembre de 2010

LES PREGUNTES DEL LÍDER


Què significa ser líder?

Per a James Hunter (La Paradoja. Ediciones Urano) un líder és una persona amb voluntad de servei als altres, algú digne de confiança, exemplar, compromès, respectuós, entusiasta, afable, algú que exigeix responsabilitat i que és pacient alhora.

Els líders estan a l'aguait de les necessitats dels seus col·laboradors perquè saben que en el fons tenim la necessitat de ser valorats i que ens facin sentir-nos importants.

Altres autors com Goleman, Boyatzis i McKee (El líder esonante crea más. Ed. De Bolsillo) reivindiquen la figura d'un líder en constant aprenentatge, compromès amb el canvi i amb les persones.

I si totes aquestes qualitats que acabem de revisar ens les atribuíssim a nosaltres mateixos en la mesura que ens relacionem amb els altres? Potser no dirigim un equip de treball, tal vegada no som responsables d'una secció empresarial, però donem servei a uns clients, ens relacionem amb forts lligams emocionals amb família i amics, participem en una organització cultural o formem part d'un grup d'aprenentatge.

Som o no som líders? I tant que sí! Podem transformar les nostres vides si assumim l'objectiu de ser líders des d'ara mateix. Ens hi posem? Vinga, doncs!

Quina qualitat de les subratllades vols desenvolupar en primer lloc? Què pots fer de diferent aquesta setmana en l'exercici dels teus rols i que si ho fessis habitualment tindria un impacte positiu en el teu entorn? Quines necessitats teves has de cobrir abans de passar a servir els altres?


1 comentari:

  1. Com sempre estàs encertadíssima. A mi em sembles una bona líder.
    "Et segueixo"!

    ResponElimina