diumenge, 22 de novembre de 2009

PARAULES PER OBLIDARDe la mateixa manera que els nostres pensaments interfereixen en el nostre vocabulari, canviar la manera d'expressar-nos pot canviar els pensaments habituals.

Hi ha quatre paraules que reforcen el nostre pensament negatiu. Si les eliminem, el nostre marc mental serà més positiu:

SEMPRE i MAI aplicades allò que fem o deixem de fer nosaltres mateixos o els altres (p.e. "No m'escoltes mai" o "Sempre vols tenir la raó"). La realitat és que resulta gairebé impossible que algú faci alguna cosa sempre o mai.

INTENTAR. Aquest verb implica que no tenim suficient poder per canviar; p.e. en lloc de dir "Intentaré arribar ahora" és preferible dir "Arribaré a hora".

La perífrasi HAURIA DE ... implica expectatives i acusacions (p.e. "Ell/ella hauria de ser més intel·ligent"). Si ens alliberem d'aquesta paraula, ens alliberem d'enjudiciar les accions o els sentiments de les altres persones i de nosaltres mateixos.

(De la lectura de Qué difícil es quererte, de Bill Klatte i Kate Thompson)

2 comentaris:

  1. Hola Imma, un bonic racó el teu. Prenc bona nota de les paraules a oblidar, tot i que cap de les quatre no forma part del meu vocabulari habitual...

    Salut.
    onatge

    ResponElimina